fp komp 1

Відділення комп'ютерних технологій

Галузь знань:Інформаційні технології
Спеціальність:Комп'ютерна інженерія
Кваліфікація:Технік-програміст
Термін навчання:4 роки (база прийому 9 кл.)
Вступні випробовування:
Індивідуальна усна співбесіда (українська мова, математика), мотиваційний лист
Детально

fp econom 1

Економічне відділення

Галузь знань:Соціальні та поведінкові науки
Спеціальність:Економіка
Кваліфікація:  Фаховий молодший бакалавр з економіки
Термін навчання:3 роки (база прийому 9 кл.)
Вступні випробовування:
Індивідуальна усна співбесіда (українська мова, математика, географія), мотиваційний лист
Детально

fp law 1

Юридичне відділення

Галузь знань: Право
Спеціальність: Право
Кфаліфікація: Фаховий молодший бакалавр з права
Термін навчання:4 роки (база прийому 9 кл.)
Вступні випробовування:
мотиваційний лист
Детально

image

Відділення мистецтв

Галузь знань: Культура та мистецтво
Спеціальність: Дизайн
Кваліфікація: Фаховий молодший бакалавр з дизайну
Термін навчання: 4 роки (база прийому 9 кл.)
Вступні випробовування:
творчий конкурс (рисунок),
мотиваційний лист
Детально

IІ International Student Scientific and Practical Conference «Barrier-free tourism in today’s conditions: global challenges for Ukraine and the world»

10 листопада 2022 року на базі Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», який цьогоріч відзначає 75-ту річницю свого заснування, відбулася ІІ Міжнародна студентська науково-практична конференція «Безбар’єрний туризм в умовах сьогодення: глобальні виклики для України та світу» (IІ International Student Scientific and Practical Conference «Barrier-free tourism in today’s conditions: global challenges for Ukraine and the world»)

титулкаs

Вітальне слово висловив директор Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», к.т.н, доцент – Іван Костюк. Іван Васильович наголосив на актуальній проблематиці у сучасних непростих умовах нашого функціонування, де тисячі відважних українців собою, своїм серцем, душею і тілом відстоюють найвище досягнення української нації. Основною метою проведення ІІ Міжнародної студентської науково-практичної конференції на тему «Безбар’єрний туризм в умовах сьогодення: глобальні виклики для України та світу» є залучення студентства та педагогічних колективів закладів освіти до окресленої проблематики, що сприяє розвитку їх дослідницьких інтересів та розширення їх професійних компетенцій.

5 s

До учасників конференції долучилися і провідні практики у сфері туризму, зокрема, безбар’єрного туризму. Ліана Бліхарська (заступник голови Громадської організації «Піклуюсь», та керівник відділу міжнародної логістики), яка зазначила головні аспекти волонтерської діяльності в сучасних умовах. Оксана Потимко (к.і.н., керівник «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» Національного університету «Львівська політехніка», Почесний Амбасадор Львова) розповіла про діяльність Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» та зауважила перспективність розвитку центру. Галина Білак (менеджер з комунікацій музею «Львів Стародавній»), розповіла про функціонування одного з найновішого музею у місті Лева. Олена Лісовська (активна учасниця Громадської організації «Реабілітаційно-адаптаційний центр») зауважила про необхідність, актуальність та специфіку діяльності центру. Каріна Роханська (редактор «Сихів медіа» і «Ветеран медіа», координатор ряду проєктів та помічниця депутата Ігоря Шолтиса) та Юлія Хараба (гід-організатор автобусних турів в туристичній фірмі «Танго Тревел», волонтерка в Інституті суспільних ініціатив) закцентували увагу на розвиток туристичної сфери та відновлення в післявоєнний період.

bez bar1

Зважаючи на обставини, що склалися, формат проведення конференції – заочний. Однак, активність студентства переконливо підтвердила, що це була довгоочікувана подія. Загалом у конференції взяли участь представники Силезського університету (Польща), Каунаського університету (Литва), Католицького університету в Ружомберку (Словаччина), Університету Бергена (Норвегія), Римського університету Тор Вергата (Італія).

2s

 

3s

 

4s

 

Також, долучилися студенти провідних ЗВО України, а саме: ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка». Цьогоріч наукове зібрання також активно підтримали колеги та студенти м. Львова та Львівської області: ВСП «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського торговельно-економічного університету, ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування», Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій, Екологічного коледжу Львівського національного аграрного університету, Самбірського технікуму економіки та інформатики.

За результатами роботи конференції опубліковано збірник тез, що насичений актуальними та цікавими тезами, плідними і науковими здобутками, які об’єднали доробки студентів за різними тематичними напрямками. Розглядаються основні соціально-філософські аспекти доступності і безбар’єрності як нової суспільної норми. Аналізується сучасний стан, проблеми і перспективи розвитку національного безбар’єрного туризму в умовах сьогодення та його соціально-економічні стратегії розвитку. Особлива увага присвячується основним проблемам туризму в умовах війни, зокрема мобілізації волонтерства, внутрішній міграції та безбар’єрності послуг. Розкрито сучасне правове забезпечення безбар’єрного простору в умовах війни та перспектива світової підтримки в післявоєнний період.

Збірник та сертифікати надіслані учасникам конференції.

Захід вкотре продемонстрував актуальність дослідження проблематики повноцінної соціалізації у суспільстві людей з інвалідністю через розгляд питань про розвиток сучасних і особливості майбутніх тенденцій формування безбар’єрного життєвого простору.

Висловлюємо подяку студентам та їх науковим керівникам за участь у ІІ Міжнародній студентській науково-практичній конференції.

Вітаємо з плідним доробком і бажаємо швидкої перемоги, миру, подальших наукових здобутків!

Особлива подяка організаційному комітету: Костюку І. В. (к.т.н., доцент, директор коледжу); Підвальному М. В. (заступник директора з навчальної роботи); Бойко Н. М. (заступник директора з навчально-виховної роботи); Сенюрі О.В. (к.с.н., доцент, викладач); Креденець Н. Я. (к.пед.н., вчителька КМДШ у м. Львові); Вишнянчин Л. І. (викладач); Свентозільській У. М. (викладач); Бабин Т. І. (викладач); Павлів М. С. (завідувач юридичного відділення, викладач); Петришин Г. І. (завідувач економічного відділення, викладач); Іванець Х. В. (викладач).

banner lp

Міністерство освіти і науки України

banner

karera 2