У жовтні місяці студенти другого та третього курсів спеціальностей «Економіка», «Підприємництво та торгівля» у супроводі викладачок Наталії Бойко та Олесі Мельник вирушили на Тернопільщину, з метою отримання знань щодо економічної та комерційної діяльності виробничих підприємств.
На ПрАТ «Добра вода», яке з 2005 року входить до складу Міжнародної холдингової компанії «Карловарські мінеральні води», студенти ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.
Анжела Романишин – заступник Голови Дирекції з системи якості, розповіла студентам про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод, провела по дільницях та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін.
Після екскурсії виробництвом п.Анжела розповіла про сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів, маркування продукції, роботу підприємства в умовах війни та пригостила відвідувачів водою, за процесом розливу якої спостерігали студенти.
Потім студенти ознайомилися з діяльністю ПАП «Агропродсервіс» - однією з найбільших агропромислових компаній в Україні, яка вибудувала ефективну вертикально-інтегровану бізнес-модель. Зосередженість роботи припадає на два прибуткових сегменти – рослинництво і тваринництво. Наразі компанія активно розвиває і м’ясопереробну галузь – відновлено роботу «Тернопільського м’ясокомбінату», а для збуту продукції працює власна торгова мережа «Студія м’яса».
Василь Томчишин – керівник торговельної мережі, розповів історію розвитку, соціальні ініціативи ПАП «Агропродсервіс» та провів пізнавальну екскурсію ключовими об’єктами підприємства у селі Настасів Тернопільського району.
Під час екскурсії студенти відвідали склад зерна, ознайомились із роботою насіннєвого заводу, соєпереробного цеху.
Також відвідали яблуневий сад підприємства, де мали змогу поласувати яблуками.
Відвідавши насіннєву лабораторію, студенти та викладачі дізнались про сорти та якісні параметри насіння зернових та зернобобових культур.
Під час навчально-ознайомчої екскурсії м’ясокомбінатом, яку провів директор - Рустам Ергешов, студенти ознайомились з процесом м’ясопереробки – від обвалки м’яса до виготовлення ковбас, баликів, сосисок і т.п.
Адміністрація коледжу висловлює подяку керівництву ПрАТ «Добра вода» та ПАП «Агропродсервіс» за надану можливість, гостинність та змістовне проведення екскурсії.